Dette mener anmelderne om Kampen Om Tungtvannet

Annonse

Søndag kveld 20:55 sendes første episode av miniserien Kampen Om Tungtvannet. Hva sier anmelderne? Vi har sjekket.

Selv ga jeg serien fire stjerner, med beskrivelsen «fengende historisk drama». Inntrykket der skiller seg ikke nevneverdig ut blant resten av anmelderkorpset. Noen er mer hyllende, enkelte andre litt mer kjølig i mottagelsen.

[quote_center]Krigsdramaet vil ventelig bli en monsterhit for NRK – Serienytt.no

Danny Boyle og Michael Bay kan bare misunne NRK – BT.no

[/quote_center]

Bergens tidende

Bergens Tidenes Britt Sørensen hyller serien og gir den full pott. «De kan bare misunne NRK» skriver hun om Michael Bay og Danny Boyles planer om å filmatisere Vemork-aksjonen.

Dagsavisen

Den erfarne anmelderen Reidar Spigseth i Dagsavisen lar seg også imponere, men savner litt mer «guts and Glory».

«Den berømte sabotasjeaksjonen er også et høydepunkt, men ellers er dette mer en informerende forestilling enn spennende drama med rollefigurer man blir interessert og engasjert i.» skriver han og tross en god karakter er det mest kritikk å spore i anmeldelsen.

Dagens Næringsliv

Øyvor Dalan Vik i Dagens Næringsliv er full av ros. «I motsetning til så mange filmer og serier om annen verdenskrig, utspiller den seg ikke som om vi allerede vet hvordan det gikk. Den presenterer oss for problemstillinger som det ikke finnes noe opplagt svar på.»

Aftenposten

Aftenposten følger opp med terningkast fem. «Slik blir dette en severdig tv-serie fordi den får en til å gruble på hva man selv ville gjort i samme situasjon» konkluderer Kristin Aalen, som spesielt lar seg imponere over skuespill til Dennis Storhøi.

Dagbladet

Nok en femmer ventet i Dagbladet fra anmelder Martin Bergersen. «Hovedretten i fortellingen gjør minst ut av seg».

NRK Filmpolitiet

NRK Filmpolitiet har som policy å aldri anmelde NRK-serier, men at de gleder seg kom frem i deres toppliste over serier de gleder seg til i år. Der kom den som nr. 2.

«Serien er NRKs dyreste dramaproduksjon gjennom tidene, med både norske og internasjonale stornavn for og bak kameraet. Og når historien, som vi allerede kjenner godt til, er så god, kan vi ikke annet enn å sitre av spenning og forventning.»

Varden

Bak betalingsmur kan de som punger ut lese Vardens Ane Bamle Tjellaug beskrivelse av serien som «Storslått og spennende drama».

Vårt Land

«Då er det gledeleg å kunne fastslå at pengane ikkje har blitt sløst ut av vindauget» skriver Vårt Lands anmelder Alf Kjetil Valgermo, som bruker superlativ som «glimrende» om serien.

VG

«Kampen om tungtvannet er en storslagen og neglebitende engasjerende TV-serie, med nok sprengstoff i seg til enda en gang vekke nasjonen til krigsbevissthet og historieinteresse.» skriver Jon Selås i VG.

Der ble det nok en femmer på terningen.

Oppsummert: Godt fornøyde anmeldere

Uten unntak har serien fått positiv omtale, med Reidar Spigseth som den med mest kritikk å komme med – selv om han totalt sett virker å være fornøyd.

I snitt er det terningkast fem. Det gir nok folkene bak seriene litt bedre nattesøvn før premieren. Vi oppdaterer denne artikkelen om det skulle dukke opp flere anmeldelser.

Nyheten om at serien er solgt til utlandet kom for øvrig som bestilt akkurat når folk flest googler serien. Med et budsjett på over 70 millioner kroner kommer det nok godt med. Det er flere produksjonsselskap som står bak, blant annet Filmkameratene AS, NRK og Headline Pictures.

Søndag kl. 20:55 har serien premiere på NRK1.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X