NYCC2014: Bilder og oppsummering av Daredevil og Agents of S.H.I.E.L.D paneler

Agents of S.H.I.E.L.D. patruljerte Main Stage under New York Comic Con med nattbriller (helt seriøst) for å hindre snikfilming da Marvel bød på første glimt fra den kommende Netflix-serien Daredevil. Vi slapp derfor ikke ut derfra med videobevis, men fikk i det minste et første møtet med skuespillerne.

Det var en tydelig stolt Jeph Loeb, sjef for Marvel Television, som kunne presentere Comic Con-publikummet for første møtet med nesten hele Daredevil-casten. Eneste unntaket var Rosario Dawson, som var opptatt med filminnspilling og ikke kunne være til stede. Publikum tok entusiastisk imot Toby Leonard Moore som Wesley, Fisk sin høyre hånd; Bob Gunton som Leland Owlsly; Vondie Curtis-Hall som Ben Ulrich; Ayelet Zurer som Vanessa Marianna; Elden Henson som Foggy Nelson; Vincent D’Onofrio som Fisk; Deborah Ann Woll som Karen Page og sist men ikke minst Charlie Cox som Matt Murdock.

Annonse

Les også: Se bildene av Daredevil

Charlie Cox
Charlie Cox

Før skuespillerne ble introdusert kunne Jeph Loeb fortelle en artig historie. For mange år siden da ingen engang turde å tro at Daredevil noesinne kunne bli en tv-serie, ringte comic-konge Joe Quesada til Loeb og fortalte entusiastisk at han hadde funnet Daredevil. Loeb innerømmet at han ikke helt skjønte hva han snakket om, ettersom de ikke engang var på planleggingstadiet for noe Daredevil-relatert. Men Joe hadde klokkertro og sa at når tiden var moden, så hadde han den perfekte kandidat for rollen som Matt Murdock. Og det ble faktisk som Joe ville – Charlie Cox var drømmevalget og han fikk rollen.

Og Charlie Cox virker å være et fortreffelig valg.  Han svarte fansen villig på spørsmål om hvilke Daredevil-historier han liker best og hvor han hentet inspirasjon til karaktertolkningen. Undertegnende har ingen forutsetninger for å gjengi hva dette var da forhåndskunnskapen er lik null. Men at Cox er en Darevil-fan er det liten tvil om. Det samme gjelder også flere av de andre skuespillerne og kanskje særlig Vincent D’Onofrio.

Deborah Ann Woll
Deborah Ann Woll

Deborah Ann Woll kjenner det fleste fra True Blood, og hun fikk ikke mye pusterom mellom karakterene. Siste innspillingsdag for True Blood var en mandags kveld og Woll var på settet til Daredevil torsdag samme uke. På spørsmål om overgangen mellom karakterene har vært vanskelig, så svarte hun at de er så pass forskjellige at det har vært lett å skille dem fra hverandre, og at hun allerede har blitt svært glad i Karen.

Hun nevnte også at noen hadde beskrevet Karen Page som en person som alltid havner i trøbbel. Da hadde hun korrigert dem og sagt at nei, Karen er trøbbel.

Vi fikk gleden av å se tre klipp fra serien. Det første vare en kampscene fra Karens leilighet hvor Karen blir overfalt av og Daredevil kommer til unsetning. Et annet klipp var første møte mellom Fisk og Vanessa Marianna på hennes galleri og siste var en scene fra advokatkontoret hvor Karen viser sin takknemlighet ved å tilby seg å jobbe for Murdock og Foggy gratis.

Bortsett fra disse klippene var det få spoilere som ble servert. Skuespillerne brukte tiden til å rose hverandre, den hyggelige stemningen på settet og de gode manusene. Det ble også trukket frem at de mente Netflix ville gjøre at serien føltes mer som en 13 timers film, og at man dermed kunne bruke mer tid på karakterer og handling og mindre på cliffhangers og påminnelser ettersom man ikke trenger å vente en uke mellom hver episode.

Selvsagt kom også spørsmålet om man kan forvente overlapp med andre Marvel-serier, og om det eksempelvis kunne dukke opp en S.H.I.E.L.D. eller Hydra agent. Til det svarte Jeph Loeb at det var å regne som et Level 7 spørsmål, men at alt i Marvel-universet henger sammen, så han utelukker ingenting.

Sniktitt på Agents of S.H.I.E.L.D. sesong 2 og Agent Carter

Fredag kveld bød Marvel også på Agents of S.H.I.E.L.D. panel hvor nok en gang agenter patruljerte og sørget for at ingen slapp ut med bootleg-kopier av første episode av sesong 2. Uten å spoile for mye kan jeg avsløre at fans av Agent May kan glede seg – hun trer på seg danseskoene, smiler så mye at ansiktet verker og snakker mer enn hun gjorde i hele sesong 1 til sammen.

Clark Gregg som spiller Agent Coulson dukket også opp under panelet og klarte å overetale sjef for Marvel Television, Jeph Loeb å vise oss det aller første klippet fra den kommende serien Agent Carter som kommer i januar 2015. Og det skuffet ikke – serien ser smashing ut!

[new_royalslider id=»37″]

Om forfatter

Mona Habbestad
Mona Habbestad
Mona har vært med fra starten av og er selverklært SerieFreak med bred og variert smak, lar seg underholde av så vel lettbente såpeserier som tung drama.
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom