Kontroversiell Dexter-finale – om vi skal tro spekulative spoilere

Del nyheten

Det var en gang jeg var glad i å lese spoilere og teorier rundt hva som kom til å skje i mine favorittserier, heldigvis klarte jeg å bli kvitt den avhengigheten for flere år siden. Men nå har jeg hatt et tilbakefall – og det gjelder den snart avsluttede Dexter.

Du bør ikke lese videre om du ikke vil ha potensielle gigantiske avsløringer for de to siste episodene.

Nå skal man normalt ta spoilere med en klype salt, men de som nå har dukket opp ser ut til å være noenlunde pålitelige – kilden til de har tidligere i sesongen truffet ganske bra. Samtidig hevdes det at det hele er oppdiktet. Hvem vet? Vi må nok vente til finalen 22. september for å få svaret.

Spoilerne ble blant annet publisert hos Reddit – før de ble fjernet derfra. Fansens reaksjoner på spoilerne kan ikke akkurat sies å være positive.

Selv håper jeg at de ikke stemmer – men så kan det jo være at det vil se bedre ut enn hva det gjør på papiret. Hva som (kanskje) skjer:

  • Vil Dexter dø? Nei. Han rømmer landet sammen med Hannah og sønnen. Lysten etter å drepe er visst borte og han kan leve lykkelig alle sine dager. Stort sett. For en tragedie skjer:
  • Saxon dreper Deb. Hun blir livstruende skadd og dør under operasjon på sykehuset. Det som skaper tvil om denne spoileren er et tidligere lekket bilde som viser Dexter som entrer båten sin bærende på det som tilsynelatende er Deb tildekket i plast.
  • Den hendelsen blir en katalysator for Dexter til å vise ekte følelser: Sorg og sinne. Den samme hendelsen blir også det som gjør Quinn til en morder. Rettere sagt, han tar over etter Dexter.
  • For det viser seg at Quinn fant ut om Dexter for flere måneder siden. Han konfronterer Dexter som forteller Quinn alt. Han gir Quinn utstyret sitt og Quinn drar avgårde og dreper Saxon i ren Dexter-stil.

Om jeg så den komme? Nei. Det virker som en twist ment for å gi Showtime muligheten til å lage en spin-off.

Forhåpentlig lærer jeg meg nå at et tilbakefall til spoiler-verden ikke var en god avgjørelse, for her var det lite «wow».

Forresten: Om du skal kommentere spoilerne, ikke gjenta dem da de fort vises på forsiden av Serienytt. Men fortell gjerne hva du syntes om en slik slutt på Dexter.

Annonse