Christina Appelgate forlater Up All Night

Christina Appelgate er tydeligvis lei nattevåk og søvnløse netter og forlater komedien som undergår en «makeover» i disse dager.

NBC sine planer om å endre på formatet på Up All Night fra en-kamera til multi-kamera komedie, har fått et kraftig skudd for baugen. Deadline.com rapporterer at Christina Appelgate, som spiller en av hovedrollene, nå velger å forlate serien. Foreløpig er ingen av de fem episodene som er planlagt filmet foran et live publikum innspilt.

Annonse

Appelgate uttaler følgende:

Det har vært en fantastisk opplevelse å være med i Up All Night, men serien har nå tatt en annen kreativ retning og jeg har bestemt meg for at det er best for meg å gå videre til nye utfordringer. Det å jobbe med [produsent] Lorne Michaels har vært som en drøm og jeg er takknemlig for at han førte meg inn i denne TV-familien. Jeg vil savne skuespillere, produsenter og medarbeidere og ønsker dem alle sammen det beste for fremtiden.

Will Arnett og Christina Appelgate
Will Arnett og Christina Appelgate

NBC har foreløpig ikke kommentert avgjørelsen. Noen kilder i kanalen forteller at de ser på muligheter for å fortsette serien og at de skal vurdere Friends-skuespiller Lisa Kudrow som en potensiell erstatter. Andre kilder derimot fastslår at serien er så godt som død. Appelgate på sin side gjør seg klar for å videreføre rollen sin i oppfølgeren til Anchorman som starter innspilling denne måneden.

Serieskaper og produsent Emily Spivey har også nylig forlatt serien og det har vært stor turnover i kulissene siden mai da den opprinnelige serieskaperen Jon Pollack gikk. Han ble erstattet av Tucker Cawley som i sin tur ble erstattet av Linda Wallem da NBC bestemte seg for å endre formatet. Beslutningen ble tatt etter at 11 episoder var blitt vist av sesong 2 og seeratll og rating hadde vært under middels.

Så sendt som forrige måned uttalte NBC Entertainment president Jennifer Skalke at styrken til serien var stjernene – Will Arnett, Christina Appelgate og Maya Rudolph og at de var nøkkelen til at serien fremdeles var i live. Nå er altså ett av disse beina revet bort.

Originalt var Up All Night en familiekomedie om et nybakt foreldrepar spilt av Appelgate og Arnett. Appelgate kunne relatere seg til innholdet ettersom hun også var nybakt mor. Utover i serien har arbeidsplassen fått mer og mer fokus. Opprinnelig var det et PR-firma men da Maya Rudolph kom inn som Appelgate sin sjef, så skiftet dette til et Operah-aktig show og det er blitt spekulert i at serien vil flytte enda mer fokus over på dette.


Up All Night
har stort sett blitt møtt av gode kritikker, mye på grunn av solide skuespillere. Seertall og rating har likevel aldri vært spesielt høye. Antagelig så er det beste å avslutte serien, heller enn å bruke masse tid og krefter på å redde noe som i utgangspunktet ikke hadde de beste overlevelsessjansene.

Om forfatter

Mona Habbestad
Mona Habbestad
Mona har vært med fra starten av og er selverklært SerieFreak med bred og variert smak, lar seg underholde av så vel lettbente såpeserier som tung drama.
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom