0
Publisert 07/17/2012 av Jakob Andreassen i Artikkelserier
 
 

Guide: Slik er nomineringsprosessen til Emmy Awards

emmy
emmy

Emmy-nominasjonen nærmer seg og vi tar en kort gjennomgang av hvorden «Emmy-racet» fungerer.

 

Kostbar påmelding reduserer antall kandidater

Først må skuespillerne og de andre potensielle nominerte melde seg på Emmy-racet for å kunne være med på stemmeseddelen.

Dette koster penger og ofte må kanalene bestemme seg om de vil støtte en nominasjon til talentet sitt. Mange kanaler for velger ofte å fokusere på sine mest populære serier, selv om de nødvendigvis ikke er noen store favoritter blant for eksempel kritikerne.

Derfor kan det også føles at enkelte serier blir snytt for en pris-nominasjon. I følge GoldDerby.com bruker industrien rundt 30-40 millioner dollar hvert år i konkurransen om Emmy. Det er ikke bare påmeldingsavgift som koster penger, men selve kampanjen for serien nettverkene satser på.

Eksempelvis er prisen alene for å poste 10 episoder av Game Of Thrones til juryen rundt 15 000 dollar – som ikke inkluderer prisen å sende DVD til tusenvis av stemmeberettigete. Legg til en PR-kampanje for serien, og prisen blir fort så høy at det ikke blir en særlig fordel for selskaper med stramme budsjetter.

Kravene for å være kvalifisert er at serien må være sendt på TV mellom 1. juni og 31. mai året etter. For å være kvalifisert til å være en nasjonal prime-time serie må den nå ut til minst 50% av befolkningen og sendes mellom klokken 18:00 og 02:00.

Emmy-kampanjen til ‘Homeland’. Foto: Showtime/Fox 21

 

Bransjen avgjør

Etter stemmeseddelene er  stemmer de ca. 16 000 medlemmene av ATAS (Academy of Television Arts and Sciences) på de som har meldt seg på, slik at det gjenstår seks nominerte i hver kategori.

Medlemmene er også delt inn i grupper slik at de stemmer bare innenfor sitt felt av ekspertise; skuespillere på skuespillere, regissører på regissører. Disse kalles «peer groups». Unntaket er Beste Komedie og Beste Dramaserie,hvor alle kan stemme.

Etter at de nominerte er annonsert, blir det sendt inn en episode hver for de nominerte skuespillerne som skal vise det beste arbeidet deres av sesongen. Disse får «peer» gruppene i posten og må se seks episoder fra deres kategori.

I de store kategoriene Komedie og Drama sender hver nominerte serie inn seks episoder som skal vise et helthetlig bilde av sesongen deres. Her blir alle medlemmene av ATAS delt i tre, hvor to episoder blir sett fra hver serie, altså tolv for hele kategorien. Det er aldri helt sikkert hvor mange medlemmer som har faktisk sett episodene før de har stemt.

Skrevet av Jakob Andreassen, utarbeidet av Vidar Daatland og Steffen Linus Jensen Stø.

Jakob Andreassen

En 20 åring fra Trondheim som jobber med en Bachelor i Engelsk ved NTNU.
Liker både å se og kritisere serier.

Latest posts by Jakob Andreassen (see all)