TVNorge sikrer seg ‘Hannibal’

Annonse

TVNorge har skaffet seg rettighetene til den kommende serien Hannibal fra NBC, produsert av Pushing Daisies-skaperen Bryan Fuller som også er kjent fra Heroes. Serien er basert på den kjente romanserien av Thomas Harris rundt Hannibal Lecter. 

Den kommende serien på 13 episoder har premiere en gang i 2012-2013 sesongen på NBC som starter i september. Datoen for seriens premiere på NBC er ikke kjent enda. TVNorge blir første kanal til å vise Hannibal i Norge etter å ha sikret den både for TV og VoD med eksklusive rettigheter, serien vil ha premiere i 2013 hos TVNorge.

Serien baserer seg på romanserien av Thomas Harris, og starter idet FBI-agenten møter sin mentor Hannibal Lecter for første gang. Som vi tidligere skrev skal Emmy-nominerte skuespilleren Hugh Dancy (The Big C/Elizabeth I) dukke opp i rollen som Will Graham. Mens Lecter enda ikke er annonsert hvem som skal spille.

Serien trollbandt NBC etter å ha lest manuset, og ga grønt lys for at prosjektet skulle bli til tv-serie tidligere i år på 13 episoder. Dette uten å gå igjennom en pilotproduksjon ulikt hva som er det vanlige for kanalen.

– Hannibal Lecter fortsetter å fascinere seere og lesere, og vi kan vente oss en påkostet kvalitetsserie. Manuset er veldig sterkt, og det er en trygghet at merkevaren Hannibal er så formidabel etter filmsuksessene, sier programsjef for innkjøp i TVNorge, Nina Lorgen Flemmen.

Selv har jeg lest manuset til seriens første episode, og dette er utifra manuset en svært lovende serie. Blir utførelsen bra vil den bli en favoritt for min del sammen med de andre seriene fra NBC Awake, Life og Studio 60 On The Sunset Strip når det kommer til seriene sine aller første episoder. Utover det kan jeg ikke kommentere om.

Dancy er en skuespiller som passer i rollen som Graham. Rollen virker også enda mer interessant enn hvordan Edward Norton sin utgave av karakteren gjorde i filmen Red Dragon, riktignok satt år etter der tv-serien starter i filmen. En Hannibal Lecter i tidlig 40årene virker friskt, og serien har her en stor oppgave i å finne riktig skuespiller til å gå inn i rollen som Hannibal Lecter. En rolle tidligere gjort av Anthony Hopkins i filmene siden 90-tallet rundt Lecter som eldre.

Også en utgave av spesialagenten Jack Crawford fra FBI dukke opp i serien, en rolle tidligere spilt i filmene i forskjellige utgaver av Scott Glenn, Dennis Farina og Harvey Keitel. Som i Red Dragon trenger Crawford denne gangen hjelp fra Graham til å løse, dette tiltross for at Graham er kategorisert som en outsider på grunn av blant annet sosiale svakheter.

Les også: Eddie Izzard til piloten Mockingbird Lane

Serieprodusenten Bryan Fuller er også aktuell med mer enn denne serien framover. Han er også hovedprodusent for den mulige gjenskapningen av tv-klassikeren The Munsters, som får navnet Mockingbird Lane. Tidligere er komiker og skuespiller Eddie Izzard satt til en av hovedrollene i piloten med rolle som produsent på prosjektet. Nylig er også britiske Charity Wakefield annonsert til å spille en av de kvinnelige rollene i pilotprosjektet.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X