Matthew McConaughey og Woody Harrelson på vei til tv-skjermen sammen?

Del nyheten

De to kjente skuespillerne Matthew McConaughey og Woody Harrelson er gode venner, som nå tar deres samarbeid fra film til tv. Dette med en planlagt serie siktet for amerikansk kabel-tv ved navn True Detectives.

McConaughey og Harrelson er kjent for deres mange filmroller for de fleste, og har dukket opp i to filmer sammen med filmene EDtv og Surfer, Dude. Men de begge to kameratene velger nå å samarbeide gjennom en tv-serie. True Detectives er skrevet av den prisvinnende forfatteren Nic Pizzolatto, som også skrev 2 episoder av The Killing US på AMC. Med Jane Eyre-regissøren Cary Fukunaga satt til å regissere alle de 8 første episodene som utgjør sesong 1.

Dramaserien er serialisert, altså at det ikke vil være en sak per episode. Serien vil også dekke flere perspektiv og tidsrammer. Handlingen er sentrert rundt to etterforskere, Rust Cohle (McConaughey) og Martin Hart (Harrelson). De to etterforskerne møter på hverandre og kobles sammen under en 17 år varig jakt på en seriemorder i en av sørstatene i USA, Louisiana. Etterforskningen av et bisart mord startet i 1995 og blir i serien fortalt fram til etterforskerne i 2012, når saken gjenåpnes.

Men denne historien vil være ferdig iløpet av seriens første sesong på 8 episoder. Skulle serien forsette en sesong etter den første vil både hovedhistorien og skuespillerne bli byttet ut, inkludert Harrelson og McConaughey.

Den planlagte serien True Detectives siktes for å bli solgt til en kabel-tv kanal mye likt hva Kevin Spacy/David Fincher-prosjektet House of Cards som endte opp hos Netflix etter en bud-runde HBO var involvert også i. Denne serien vil bli solgt som i likhet som en full serie, framfor et manus som blir en tv-pilot som må vurderes sammen med flere andre tv-piloter for å få plass som en serie på sendeskjemaet til kanalen prosjektet ender opp hos. Serien har allerede 2 episoder ferdigskrevet, og en «bibel» til serien som gjør prosjektet enda lettere å bli solgt med tanke på at både noen skuespillere og produsenter allerede er knyttet til det.

En bud-runde med HBO, AMC og flere vil trolig oppstå med kabel-tv kanalen FX som en mulig innkjøper av serien. Dette etter kanalens behov for en ny dramaserie etter at de to drama-pilotene Powers og Outlaw Country ikke blir noe av, med sistnevnte allerede bekreftet til å ikke gå videre til serie. Førstnevnte, Powers har den siste tiden både flere skuespillere og produsenter rømt fra den siste tiden, og det virker å være et prosjekt som ikke blir fullført.

Matthew McConaughey vil gjøre sin faste tv-rolle i seriens første sesong skulle serien bli kjøpt opp, men han er ikke helt ukjent for tv. Han var produsent med Meet The Fockers-produsent Marc Hyman for et sitcom-prosjekt for FX som startet i 2011, som foreløpig ikke har kommet noe videre. Han dukket også opp som en homofil talentspeider for et baseball i et par episoder av HBO sin komiserie Eastbound & Down.

Woody Harrelson på sin side fikk gjennombrudd med Cheers,  og startet i seriens fjerde sesong på serien og ble der til slutten i sesong 11 (1993). Harrelson har siden den tid holdt seg til filmer som Natural Born Killers, Rampart, Zombieland, No Country For Old Men og The Messenger, hvor han ble nominert til Oscar.

Annonse
X
X