– ‘Justified’ er den kuleste serien på TV

4
DEL

Sesongfinalen til Justified er sett og jeg frykter jeg her ikke kommer til å vie serien den oppmerksomhet den fortjener. Det må jeg jo gjøre noe med.

Jeg har lyst til å skrive en anmeldelse av sesongen. Strengt talt har jeg lyst til å skrive om alle tre sesongene. For dette er en serie som fortjener oppmerksomhet. Er dette briljant og nyskapende western, eller kun en smakløs re-vitalisering av den klassiske Hollywood-machomannen? Serien har lag på lag med analyser og diskusjonstema som bare skriker etter oppmerksomhet. Det er dessverre dette med tidsklemmen, den skviser vekk oppmerksomheten jeg burde viet til Marshall Raylan Givens og kompani.

Nå som sesongfinalen er sett og det er flere måneder til jeg igjen får sett mer, er det også et umiddelbart savn. Kan det være jeg nå liker serien bedre enn Breaking Bad? Mad Men? Game of Thrones?

Det er ikke utenkelig – hvor stort savnet blir de kommende månedene vil vel avgjøre den delen. Ikke at det betyr serien er genial – det er bare det at jeg digger den. En ubeskrivelig x-faktor, det grenser mot en guilty-pleasure opplevelse for gutta.

Jeg gjør det dermed kort og slenger det ut der, i tilfelle det ikke blir tid til en mer dyptgående anmeldelse: Justified er kanskje den kuleste serien som er på TV.

Jeg er spent på å høre om du er enig – fyr løs i kommentarfeltet i så fall. Eventuelt bare kos deg med noen utvalgte videoer.

 • http://www.facebook.com/people/Steffen-Linus-Jensen-Sto/571921351 Steffen Linus Jensen Stø

  Om ikke Neal McDonough får Emmy-nomminasjon i år for Justified, så er noe feil. Har og hårklippen til Dickie burde fått en Emmy hver.

  http://thebiglead.fantasysportsven.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2012/04/dickie-bennett-hair.png

  • http://serienytt.no Vidar Daatland

   Neal er sjef. Var ganske så solid bad-guy i Desperate Housewives også (av alle steder).

   • http://www.facebook.com/people/Steffen-Linus-Jensen-Sto/571921351 Steffen Linus Jensen Stø

    Han fungerer som skurk i det meste, men dette var det beste han har gjort siden Band of Brothers.

 • Anonym

  Fikk rett og slett ikke nok av Justified, så alle 3 sesongene på 4/5 dager 😀