Sesongfinalen til Justified er sett og jeg frykter jeg her ikke kommer til å vie serien den oppmerksomhet den fortjener. Det må jeg jo gjøre noe med.

Jeg har lyst til å skrive en anmeldelse av sesongen. Strengt talt har jeg lyst til å skrive om alle tre sesongene. For dette er en serie som fortjener oppmerksomhet. Er dette briljant og nyskapende western, eller kun en smakløs re-vitalisering av den klassiske Hollywood-machomannen? Serien har lag på lag med analyser og diskusjonstema som bare skriker etter oppmerksomhet. Det er dessverre dette med tidsklemmen, den skviser vekk oppmerksomheten jeg burde viet til Marshall Raylan Givens og kompani.

Nå som sesongfinalen er sett og det er flere måneder til jeg igjen får sett mer, er det også et umiddelbart savn. Kan det være jeg nå liker serien bedre enn Breaking Bad? Mad Men? Game of Thrones?

Det er ikke utenkelig – hvor stort savnet blir de kommende månedene vil vel avgjøre den delen. Ikke at det betyr serien er genial – det er bare det at jeg digger den. En ubeskrivelig x-faktor, det grenser mot en guilty-pleasure opplevelse for gutta.

Jeg gjør det dermed kort og slenger det ut der, i tilfelle det ikke blir tid til en mer dyptgående anmeldelse: Justified er kanskje den kuleste serien som er på TV.

Jeg er spent på å høre om du er enig – fyr løs i kommentarfeltet i så fall. Eventuelt bare kos deg med noen utvalgte videoer.

DEL
Forrige artikkelMatthew McConaughey og Woody Harrelson på vei til tv-skjermen sammen?
Neste artikkelDet vi vet om ‘Mockingbird Lane’ så langt
Han tilbragte flere år med en seriemorder uten å miste en dråpe blod, motstod fristelsene til mørkets krefter i en galakse langt langt unna og kan, om han vil, slakte drager i Westeros. Han vandret i universitetets korridorer, hvor han lærte om seriers dypeste hemmeligheter. Han har snakket med serieguder, lyttet til stjerner og skrevet tekster om magiske verdener som strømmer over i vår egen. Vidar er Serienytts grunnlegger og ansvarlige redaktør. Du har sikkert ikke hørt om han.