Året kunne vel knapt startet bedre, med AMC-serien The Killing klar for den bergensbaserte kanalen fra 1. januar. 

Serien baserer seg på danske Forbrydelsen og gjorde sine saker bra, både blant publikum og anmeldere. Mona H. dro frem ord som «mesterlig» i vår anmeldelse av serien. Det er samme nettverk som står bak Mad Men, Breaking Bad og The Walking Dead som her serverer oss en godbit til.

Serien ble nominert til tre priser i Critics’ Choice Television Awards og seks Emmy-nominasjoner. Første sesong er på 13 episoder, den er fornyet og sesong 2 premierer på AMC i 2012.

Med det styrker TV2 seg ytterligere på krimfronten, de har alt startet å sende Homeland, en av høstens beste nykommere. TV2 starter med en dobbeltepisode (som gjør at Reisen til popstjernen tas ut av sendeskjema), første starter 21:40, den andre 22:35.

 

 

DEL
Forrige artikkel– Spennende, lærerik og nyansert
Neste artikkelJulekalender, luke 7 – «Ut på tur»
Han tilbragte flere år med en seriemorder uten å miste en dråpe blod, motstod fristelsene til mørkets krefter i en galakse langt langt unna og kan, om han vil, slakte drager i Westeros. Han vandret i universitetets korridorer, hvor han lærte om seriers dypeste hemmeligheter. Han har snakket med serieguder, lyttet til stjerner og skrevet tekster om magiske verdener som strømmer over i vår egen. Vidar er Serienytts grunnlegger og ansvarlige redaktør. Du har sikkert ikke hørt om han.
 • anonym

  Hvilken dag?

 • Lise Eie

  Når kommer de neste episodene?

  • Episode 3 kommer søndag klokken 21:45 🙂

   • Lise Eie

    Ok, takk!

 • Charlott Martinsen

  Hei 🙂
  Hvorfor har the killing fått ny sende tid å nå ser jeg plutselig at den ikke går på søndag??
  Hva skjer ,når å hvor blir den sendt nå ???
  Det er jo nå det begynner å skje ting i serien.
  Er blitt helt hektet….

  • Det virker at TV2 gir The Killing en merkelig (dum?) sendetid som klokka 00:50 natt til mandag. Nok et prakteksempel på hvordan norske kanaler, spesielt utenfor NRK legger bort prisbelønte og kritikerroste tv-serier til et tidspunkt ikke vanlig mennesker har mulighet til å se det. Har kommentert dette veldig mye tidligere diverse andre steder, og det er langt ifra bare The Killing som har slikt. Må ha PVR nærmest for å få med deg de gode seriene i Norge i dag nærmest. 🙂

 • Hege Nygaard

  Når kommer det nye episoder av The killing ?