10
Publisert 11/19/2011 av Vidar Daatland i Serieprognosen
 
 

- Kanskje slutt for ‘Cougar Town’, definitivt slutt for ‘Pan Am’

cougar-town
cougar-town

Serien med Friends-stjernen Courtney Cox har enda ikke fått premieredato i 2011/2012-sesongen, nå kommer også nyheten om kutt i antall episoder. Er det starten på slutten?

At serien manglet fra ABC-kanalens sendeskjema for midt-sesongen var vel den største overraskelsen. Det er ikke fordi serien har prestert dårlig, dens utfordring er at andre komedier for kanalen gjør det overraskende bra.

I kampen for overlevelse handler det ikke om å løpe fortere enn bøddelen, det holder med å løpe fortere enn sine kamerater fra samme kanal. Cougar Town sitt dilemma er at den – til tross for å løpe raskt (dvs har bra seertall) – opplever at kompisene virkelig er i godform.

Modern Family eier onsdagskvelden i statene, mens nykommerne Suburgatory og Last Man Standing imponerer. Til og med Happy Endings, som premierte i starten av 2011, klatrer hva seertall angår (med god hjelp fra «lead-in» Modern Family).

Situasjonen gjør at ABC har et luksusproblem hva komedier angår og det gjør at Cougar Town går fra å være rimelig sikkert kort til å bli usikker, uten at den har sendt en eneste episode. Den senkes derfor til 50% i vår serieprognose, men fortvil ikke Cougar-fans. Om den gjør det bra når den en gang vender tilbake, fornyer de nok. Jeg vil anse at mulighetene for fornying fortsatt er sterke, til tross for to kjipe nyheter på samme dag.

Kanskje vil det gå på bekostning av et av ABCs dramaprosjekt, for der sliter de virkelig. Pan Am er i realiteten kansellert, det samme kan nok sies for Man Up. Body of Proof klamrer seg fast, men dens eksistens henger også i en tynn tråd.

Følgende endringer gjøres dermed i Serieprognosen (kun ABC-serier, grunnet nylige kunngjøring. Vi kommer tilbake til serier for andre kanaler):

  • Man Up! og Pan Am senkes begge fra 30% til 10%
  • Cougar Town senkes fra 70% til 50%
  • Last Man Standing heves til grønn sone og 70%
  • Grey’s Anatomy og The Middle heves til 80%
Serieprognosen er vår oversikt over hvordan vi anser mulighetene for ny sesong for en rekke TV-serier. Du kan sjekke den ut her.

 

 

Vidar Daatland

Serienytts grunnlegger og ansvarlig redaktør. Medie- og informasjonsviter, glad i drama og action. Jobber også i Mediehuset Tek. Ta gjerne kontakt på vidar@serienytt.no