3
Publisert 11/22/2011 av Vidar Daatland i Nyheter
 
 

Doc Holliday kan bli ny HBO-serie

val-kilmer
val-kilmer

Livet til en av de mest legendariske western-karakterene kan nå bli til TV-serie på HBO.

Han var kledd i svart, en notorisk gambler og mer dødelig enn de fleste med en pistol. Turberkolosen tok sakte men sikkkert livet hans over en perioode på 15 år, men før han trakk sin siste pust rakk han bli en levende legende – blant annet for sin delaktighet i skuddvekslingen ved O.K. Corral.

Det er regissør og skuespiller Ron Howard (Apollo 13, Frost/Nixon, The DaVinci Code, Cinderella Man) som er tiltenkt å regissere piloten. Bill Collage og Adam Cooper skriver manus til pilotepisoden.

Hvem som skal spille Doc Holliday er ikke kjent. I 1993 spilte Val Kilmer karakteren på mesterlig vis i filmen Tombstone.

Dette prosjektet er bare det siste i en lang rekke forsøk på å blåse liv i western-sjangeren. Det er ikke engang det eneste om Doc Holliday, da Fox ser på muligheten om å lage TV-serie av livet til Wyatt Earp, sheriffen Doc hjalp i Tombstone.

HBO gjorde sine saker bra med Deadwood, så vi krysser fingrene for at prosjektet blir en suksess.

Vidar Daatland

Serienytts grunnlegger og ansvarlig redaktør. Medie- og informasjonsviter, glad i drama og action. Jobber også i Mediehuset Tek. Ta gjerne kontakt på vidar@serienytt.no