‘The Vampire Diaries’ og resten av CW-seriene blir tilgjengelig på Hulu og Netflix

2

Hulu, som har det herlige konseptet med at du kan få tilgang til en drøss med TV-serier online til en billig fastpris (8 dollar i måneden), har nå inngått avtale med TV-nettverket The CW. 

Forrige uke inngikk de en lignende avtale med Netflix, som gjør at dette virkelig kan bli startskuddet for at TV-serier flytter over i nettskyen..

Siden tjenestene ikke er tilgjengelig for oss europeere kan det virke som en ikke-nyhet, men i den store sammenhengen er dette et stort steg i riktig retning. Begge tjenestene planlegger å utvide til Europa, Netflix alt første kvartal i 2012. Hulu tar nok litt lenger tid, de starter færst med å utvide til Japan.

Utfordringen med Europa er at alt er såpass fragmentert her at det blir en utfordring med tanke på logistikk, avtaler og annet som skal sikre nødvendige rettigheter. Men vi krysser nå fingrene, det fungerer tross alt ypperlig med Spotify og Wimp for musikk – tenk deg muligheten til å ha tilgang til et rikt seriebibliotek? Apple er også på hugget med å tilby TV-serier via iTunes.

The CW har i tillegg til The Vampire Diaries serier som 90210, Gossip Girl, Hart of Dixie, Nikita, One Tree Hill, Ringer og The Secret Circle. Med de to avtalene får kanalen frisk kapital som kan brukes til å ytterligere utvide tilbudet. I følge ulike kilder er Netflix-avtalen verdt en milliard dollar.

Det vil de neste årene definitivt bli stadig enklere å se TV-serier lovlig og uten å vente til de premierer på en TV-kanal. Det blir spennende å se hvor mye dette endrer våre medievaner.

For TV-kanalene blir jo spørsmålet om hvor mye man skal satse på streaming, fremfor det tradisjonelle fjernsynsnettverket. Canal+, TV3, TV2 og NRK utforsker alle mulighetene med ulike løsninger. For forbrukerne er nok en løsning med stort sett hele seriebiblioteket  det som frister mest, slik Spotify nærmest tilbyr alt av musikk.

Hva med deg, ser du frem til å ha nettskyen som kringkaster?

 

DEL
Forrige artikkel‘Fringe’ ber deg holde ut, mens ‘Chuck’ gjør narr av baseball
Neste artikkelKjempestart for ‘Beavis and Butt-Head’
Han tilbragte flere år med en seriemorder uten å miste en dråpe blod, motstod fristelsene til mørkets krefter i en galakse langt langt unna og kan, om han vil, slakte drager i Westeros. Han vandret i universitetets korridorer, hvor han lærte om seriers dypeste hemmeligheter. Han har snakket med serieguder, lyttet til stjerner og skrevet tekster om magiske verdener som strømmer over i vår egen. Vidar er Serienytts grunnlegger og ansvarlige redaktør. Du har sikkert ikke hørt om han.
  • Prient Mahes

    Jeg håper som bare det at dette blir en realitet i løpet av 2012! 😀

  • Anonym

    En så lenge så fins det VPN-tjenester.