2
Publisert 10/23/2011 av Vidar Daatland i Serieprognosen
 
 

Det må et mirakel til for å redde denne serien

Fringe
Fringe

I et alternativt univers er det kanskje håp for Fringe, men for fans i vår verden er det nok over og ut.

Denne uken gikk det kun en reprise av sci-fi serien på moderkanalen Fox, men selv den underpresterte med ca. 1,7 millioner seere. Seertallene for episodene så langt er:

  • Episode 1: 3,48 millioner
  • Episode 2: 3,05 millioner
  • Episode 3: 3,18 millioner
  • Epiosde 4: 3,16 millioner

Jeg er en stor fan av denne serien, i mine øyne er den bare blitt bedre og bedre. Forrige sesong tok den steget opp blant de virkelig gode sci-fi seriene, og de siste episodene har vært knallbra.

Så langt i år har seriens fremtidig skjebne vært ansett som 50/50, men det er slutt nå. Serien ble flyttet til den fryktede fredagskvelden midten av forrige sesong og maktet ikke å bygge et publikum slik Fox håpet på.

Fredager betyr ofte starten på slutten, men en av de få seriene som gikk mot trenden var i sin tid X-Files. Håper var at science fiction-publikumet heller er hjemme foran skjermen fredag kveld, fremfor å dra på fest.

 

For moderne seere?

Det er på mange måter trist, for serien taper seg grunnet yngres endrede medievaner. Den lastes ned mye av pirater og den tas mye opp på DVR, i tillegg til å bli sett på lovlige online-tjenester. Slike faktorer ga den en høyst overraskende fornying for nåværende sesong.

Men, som seriens stjerne Joshua Jackson sa det: folk ser ikke serien når det virkelig teller.

Ikke fikk den hjelp av Emmy-juryen i år heller. Hvordan de klarte å unngå å nominere John Noble og Anna Torv er for meg en gåte. Serien kunne trengt litt Emmy-PR før kommende sesong. Det er en skam hvordan denne lille perlen må tigge om seere.

I vår serieprognose er derfor Fringe nå i rød sone, det ser ut som den blir nok et offer for dødelig-fredag.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SrwXij6HthY[/youtube]

 

Stort sett uendret status for andre serier

For de andre Fox-seriene ser det bra ut. Terra Nova er fortsatt det mest usikre kortet, men den ligger på gjennomsnittet til kanalen og kan nok glede seg over fornying om den holder seg på dagens nivå. Jeg tror neste episodes tall blir ganske så avgjørende.

Ellers er Unforgettable hevet til 50% og Person of Interest senket til 50%. Det er bikkjeslagsmål blant CBS-seriene og det er så jevnt at det er nærmest umulig å tippe noe utfall. Foreløpige tall for fredag lover godt for CSI: NY, samtidig som A Gifted Man trolig får et fint hopp. Ikke at jeg anser dens sjanser særlig større av den grunn, den forblir på 30%.

 

Serieprognosen er vår oversikt over hvordan vi anser mulighetene for ny sesong for en rekke TV-serier. Du kan sjekke den ut her.

[signoff]


Vidar Daatland

Serienytts grunnlegger og ansvarlig redaktør. Medie- og informasjonsviter, glad i drama og action. Jobber også i Mediehuset Tek. Ta gjerne kontakt på vidar@serienytt.no