2
Publisert 07/13/2011 av Vidar Daatland i Meninger
 
 

De som, ifølge Vidar, er garantert Emmy-nominasjoner er…

emmy
emmy

Emmy-nominasjonene tar til 14. juni. Dette er TV-serienes «Oscar», for å enklest forklare prisen. Det er nok av spekulasjoner om hvem som vil bli nominert, og nå som Breaking Bads Bryan Cranston ikke skal være med er det for en gangs skyld litt åpent om hvem som vil vinne. Steffens tips er ganske lik mine egne, med et par unntak.

For beste dramaserie vil uten tvil Boardwalk Empire, Mad Men og Game of Thrones bli nominert. Hvem som fortjener prisen skal jeg ikke synse om med en klype salt, fordi kritikerfavoritter som Friday Night Lights og The Good Wife har jeg enda til gode å se siste sesong av. Dexter er selvfølgelig også et hett tips for nominasjon, men ikke bankers som de tre førstnevnte. True Blood tror jeg er sjanseløs, for siste sesong var ikke det helt store – der har nok The Walking Dead en langt større sjanse. Av seriene jeg har sett håper jeg Mad Men vinner, og jeg tror også den gjør det.

Beste mannlige skuespiller, den blir tøff. Jon Hamm (Mad Men), Steve Buscemi (Boardwalk Empire) og Sean Bean (Game of Thrones) vil bli nominert. Hvis ikke skal jeg sørge for å kjøpe inn Game of Throne-serie så fort den kommer og gi den ut i en konkurranse her på siden. Michael C. Hall (Dexter) er vel også ganske så sikker, mens Tom Selleck (Blue Bloods), Kyle Chandler (Friday Night Lights) og Hugh Laurie (House) som alltid er outsidere. Kanskje Andrew Lincoln (The Walking Dead) kupper det hele? Min favoritt? Jon Hamm, men jeg tror det står mellom Bean og Buscemi når prisen deles ut.

Beste kvinnelige skuespiller, her er Julianna Margulies (The Good Wife) den store favoritten i år også. Hjalp ikke i fjor, hun vant den ikke da og i år får hun nok tøff konkurranse fra Elisabeth Moss (Mad Men). En av mime favoritter, som jeg håper så inderlig får en nominasjon (men som nok ikke får det) er Anna Torv (Fringe). Hun spiller ikke bare to versjoner av karakteren Olivia, i et par episoder spiller hun til og med Bell (som tidligere ble spilt av selveste Leonard Nimoy). Tre roller hun klarer som største selvfølge, hun har virkelig fått vist hva hun er god for denne sesongen. Jeg tør ikke tippe her uten å se mer av seriene, men Kathy Bates, Connie Britton (Friday Night Lights), Dana Delaney (Body of Proof) og Mireille Enos (The Killing) har nok store sjanser til å få nominasjon. Outsider er nok Katey Sagal (Sons of Anarchy). Min favoritt er Elisabeth Moss – ene og alene for episoden The Suitcase.

I beste mannlige birolle er Peter Dinklage (Game of Thrones) ganske selvskreven. Jeg tar også et råtips på John Noble (Fringe), som måtte spille to roller i årets sesong. Ellers vil jeg også våge å være skråsikker nok til å sette Michael Pitt (Boardwalk Empire)  som bankers. Foruten det tror jeg det blir dødt løp mellom flere. Peter Dinklage er min favoritt og jeg tror han vinner. Jeg blir veldig glad om Rubicon-skuespillerne Arliss Howard og Michael Cristofer får en nominasjon, sistnevnte fortjener kanskje også seieren. Dessverre tror jeg seriens kansellering og lave seertall gjør det vanskelig.

For beste kvinnelige birolle er Christina Hendricks (Mad Men) en de bare ikke kan unnlate å nominere. Hun fikk kanskje ikke så mye tid på skjermen denne sesongen, men det vi fikk se var hennes beste prestasjoner så langt. Kelly Macdonald (Boardwalk Empire) kan de heller ikke våge å ignorere. Bortsett fra det våger jeg ikke være skråsikker på hvem som blir nominert. Mad Men, Game of Thrones og Boardwalk Empire inneholder de beste prestasjonene blant kvinner av serier jeg har sett.

I skrivende stund er det en dag til vi kan se om skråsikkerhetens tyranni her seirer, eller om jeg bommer totalt. Kommer selvfølgelig tilbake og lanserer vinnerne så fort nominasjonene er klare, i god tid før Emmy-utdelingen.

Vidar Daatland

Serienytts grunnlegger og ansvarlig redaktør. Medie- og informasjonsviter, glad i drama og action. Jobber også i Mediehuset Tek. Ta gjerne kontakt på vidar@serienytt.no