Rubicon – kryssord vil aldri bli det samme

0

AMC er tydeligvis ikke fornøyd med «bare» å servere oss topp kvalitet med Breaking Bad og Mad Men, med Rubicon gir de oss en uhyre smart og detaljert thriller på et nivå kun tidligere sett på britisk TV.

Det tok århundre å finne ut akkurat hvor elven Rubicon lå, elven som i sin tid var kjent som «the point of no return» fordi den markerte grensen hvor ingen general fikk passere med sin hær. En grense Julius Caesar krysset 49 år f.kr. I tiden etter medførte en endring av grenser kombinert med naturens innblanding til at elvens opprinnelige lokasjon ble et mysterium. Et mysterium først løst i 1991.

Så, hvorfor denne historieleksjonen? Handler dette om en elv? Nei, overhodet ikke. Rubicon er en TV-serie om kodeknekkeren Will Travers som snubler over et kryssord-mysterium. Uten å vite om det krysser han en grense og starter jakten på sin egen elv, derav også den snedige metaforen.

Det gjelder å følge med skal man få noe ut av Rubicon. Dette er ikke serien for multitaskerne, eller noe man har gående i bakgrunnen. Her gjelder det å trekke en god kopp kaffe eller te og sitte seg ned i fred og ro. Gjerne sammen med andre, om de makter å holde snavla lukket i 45 minutter. For plantingen er utspekulert, smaken når høstingen starter som å oppdage deilig sjokolade gjemt i en muffins.

James Badger Dale var det beste med The Pacific og han spiller bra som den molefonkne kodeknekkeren, en mann med så mye smerte og tap i sin fortid at den på nesten ubehagelig vis kanaliseres til publikum. Hans tilfeldige hjelp med et kryssord vikler han inn i en konspirasjon vi bare aner konturene av. Dominobrikkene har begynt å falle og former sakte men sikkert et komplisert bilde.

Detaljnivået er herlig, produksjonen på sedvanlig AMC-nivå og stemningen vidunderlig. Dette er et snev av 70-tallsfilmer som All The President’s Men, ikke rart med tanke på at AMC opprinnelig er en kanal viet eldre klassikere. Det hele blir som en forlenget påskekrim, dette kan vise seg å bli en perfekt serie for alle tilhengere av spionthrillere.

Jeg har sett de to første episodene og er alt bitt av basillen, jeg vil anbefale deg å la deg smitte.

Rubicon - kryssord vil aldri bli det samme q  encoding UTF8 Format  SL110  ASIN B003R4ZMRW MarketPlace US ID AsinImage WS 1 tag flalim 20 ServiceVersion 20070822Rubicon - kryssord vil aldri bli det samme ir t flalim 20 l as2 o 1 a B003R4ZMRW camp 217145 creative 399373

DEL
Forrige artikkelStore Fringe-endringer, les på eget ansvar.
Neste artikkel“Fang”tastiske seertall for «True Blood»
Han tilbragte flere år med en seriemorder uten å miste en dråpe blod, motstod fristelsene til mørkets krefter i en galakse langt langt unna og kan, om han vil, slakte drager i Westeros. Han vandret i universitetets korridorer, hvor han lærte om seriers dypeste hemmeligheter. Han har snakket med serieguder, lyttet til stjerner og skrevet tekster om magiske verdener som strømmer over i vår egen. Vidar er Serienytts grunnlegger og ansvarlige redaktør. Du har sikkert ikke hørt om han.